U Dardi je svečano otvorena nova zgrada Dječjeg vrtića Radost. Gradnja i opremanje gotovo su u cijelosti financirani nepovratnim EU novcem, a moderno uređeni prostori, izgrađeni uz staru zgradu, u cijelosti će zadovoljavati potrebe Darđana pa više neće biti liste čekanja za upis u vrtić.

Vrtić će u novoj pedagoškoj godini pohađati 148 djece. “Zgrada je površine 1.500 četvornih metara za 150 djece. Iza nje je i stari dječji vrtić gdje imamo mjesta za 100 djece, tako da smo, prema sadašnjem trendu porasta broja djece, osigurali prostor za idućih 15 do 20 godina”, istaknuo je na otvorenju načelnik Općine Darda Anto Vukoje. Istaknuo je kako je u zgradu uloženo 11 i pol milijuna kuna što je većim dijelom osigurano preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a općina je izdvojila samo 3% sredstava.

“S ovakvom infrastrukturom kao što je ova u Dardi zasigurno pokazujemo što se može napraviti. Samo moramo ‘puhati u isti rog’ i moramo znati što su prioriteti, a dječji vrtići spadaju u tu kategoriju”, rekao je osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović. Istaknuo je kako se u Hrvatskoj kroz mjere ruralnog razvoja gradi 500 dječjih vrtića, a samo u Osječko-baranjskoj županiji njih 20-ak.

Simboličnim presijecanjem vrpce novu zgradu Dječjeg vrtića Radost otvorili su saborski zastupnik Domagoj Mikulić kao izaslanik premijera te dožupan Goran Ivanović.

Podijeli vijest na društvenim mrežama!

Zazeli

Zazeli

Pilot projekt