KONTAKTIRAJ NAS PUTEM E-POŠTE

Naši djelatnici uvijek su vam na raspolaganju i odgovoriti će na svaki vaš upit u najkraćem mogućem roku!

Upiti se postavljaju putem obrasca s desne strane! Pri slanju poruke naznačiti na koga se odnosi! Odgovori se dostavljaju na adresu e-pošte koju ste naveli u obrascu!

  PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA

  zgrada-opcine-dardaTemeljem članka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN, br. 25/13) uređeno je pravo na pristup informacijama fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti.

  Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

  Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija pripada svim korisnicima na jednaki način i pod jednakim uvjetima. Korisnici su jednaki u njegovu ostvarivanju.

  Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija uređeno je i ostvaruje se u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (NN, br. 25/13). Zakonom se propisuju načela prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, ograničenja prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija. Pravo na pristup informacijam u Općini Darda opisano je u Obavijesti o pravu na pristup informacijama i Odluci o imanovanju službenika za informiranje.

  Pravo na pristup informacijama moguće je ostvariti osobno usmenim putem, telefonom, telefaksom, e-poštom ili pismeno na propisanim obrascima koje možete preuzeti klikom na odgovarajuću poveznicu.

  Naziv akta Poveznica za preuzimanje
  Zahtjev za pristup informacijama  
  Preuzmi zahtjev
  Zahtjev za ponovnu uporabu informacija  
  Preuzmi zahtjev
  Zahtjev za dopunu/ispravak informacije  
  Preuzmi zahtjev
  Obavijest o informiranju  
  Preuzmi obavijest
  Odluka o imenovanju službenika za informiranje  
  Preuzmi odluku
  Godišnje izvješće o pravu na pristup informacijama za 2021. godinu  
  Preuzmi izvješće
  Plan savjetovanja s javnošću za 2022. godinu  
  Preuzmi izvješće
  Izvješće o provedenom savjetovanju – Strategija turizma  
  Preuzmi izvješće