Radi sagledavanja i utvrđivanja mogućih šteta od posljedica nepovoljnih vremenskih uvjeta i tuče koja je dana 13. srpnja 2023. godine  zabilježena na području Općine Darda, prema dostupnim informacijama dovele su do oštećenja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura, koja bi se mogla odraziti i na visinu prinosa.

U svrhu prikupljanja podataka molimo Vas da nam informativno dostavite Vaše viđenje stanja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura u Vašem OPG-u /pravnoj osobi, odnosno da li procjenjujete da je šteta na Vašim kulturama veća od 30 %.

Navedeni podaci ne smatraju se prijavom štete od elementarne nepogode, koja slijedi po možebitnom proglašenju, dovoljno je u vidu dopisa navesti slijedeće podatke:
– podatke o vlasniku
– podatke o površini i vrsti kulture zahvaćene tučom ,
– procijenjenu štetu postotku
– moguće fotografije stanja.

VAŠU INFORMACIJU O STANJU KULTURA– prvo priopćenje, možete dostaviti na mail: opcina@darda.hr ili osobno u prostorije Općine Darda, Sv. Ivana Krstitelja 89, Darda.

Kako bi na dalje informaciju i stanje kultura mogli dostaviti Povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda na području OBŽ te zatražiti proglašenje prirodne nepogode, molimo Vas da Vaše prvo priopćenje dostavite zaključno s 21. srpnja 2023. do 12,00 sati.

Obrazac za prijavu štete PN možete dobiti u Općini Darda ili klikom na poveznicu ispod teksta.
Ovjerenu prijavu možete dostaviti osobno, poštom, e-mailom (uz naknadu dostavu poštom).

Podijeli vijest na društvenim mrežama!

Zazeli

Zazeli

Pilot projekt