Završne aktivnosti za razminiranje poplavnog pojasa rijeke Drave na području općina Jagodnjak, Darda i Petrijevci predstavljene su danas od strane čelništva Hrvatskog centra za razminiranje, ravnateljice Vladinog ureda za razminiranje Dijane Pleštine i župana Vladimira Šišljagića. Vladin ured i Ministarstvo poljoprivrede povukli su 70 milijuna eura za razminiranje ostatka poljoprivrednih površina, a projekt razminiranja inundacijskog ili poplavnog pojasa Drave na području triju općina, vrijedan je 4 milijuna eura. O projektu Naturavita, kojim je planirana obnova šuma uništenih u ratu, govorio je župan Šišljagić.
Još jednim projektom Naturavita vrijednim 34 milijuna eura razminirat će se šumske površine, a ugovorom o razminiranju u županiji, do kraja godine će biti razminirane sve poljoprivredne površine, rekao je župan.
U Hrvatskom centru za razminiranje očekuju kako će 2019. godine Osječko – baranjska županija biti očišćena od mina. Od 461 četvornog kilometra minski sumnjivog područja u 70,5 četvornih kilometara je u Osječko – baranjskoj županiji, istaknuo je vršitelj dužnosti pomoćnika ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Tomislav Ban. (rb/ad)