U sklopu projekta gradnje obnovljivih izvora energije, Općina Darda je prije dvije godine potpisala Sporazum sa tvrtkom Seg inženjering o ustupanju krovova na objektima u vlasništvu općine. Do sada su postavljeni solarni paneli na 5 općinskih objekata sa snagom od 130 kiloWata. Na 20-ak obiteljskih kuća u Dardi je instalirano još 110 kW, a na tvrtki Ricardo oko 300 kW. U poslovnoj zoni se gradi postrojenje na biljnu masu instalirane snage 500 kW. Sva postrojenja su kogeneracijska, što znači da pored električne energije proizvode i toplinsku. To znači kako će slijedeće godine Općina Darda raspolagati s proizvodnjom 1,2 megaWata električne energije iz obnovljivih izvora, rekao je zamjenik načelnika Općine Darda Radomir Čvarković.
Općina Darda i ove godine nastavlja stipendiranje studenata. U prosincu će stići prva uplata od 400 kuna, a ovaj će tjedan biti poznata imena 35 studenata koja su prošla kriterije. Obećane žute, plave i crne kante za sortiranje otpada bit će građanima podijeljene do kraja studenog uz minimalnu naknadu od 70 kuna. U Tijeku je realizacija dva projekta iz kulture. Iako je bilo problema sa kretanjem Glazbene škole, u općini vjeruju kako će do kraja godine problem biti riješen.
Prostor u Domu kulture je prilagođen,međutim u Ministarstvu su izgubili dokumentaciju pa se postupak otvaranja vratio na početak. Ovih dana očekujemo izlazak inspekcije Ministarstva da ponovo dođu u Dardu te odobre otvaranje Glazbene škole. Osim toga sa Gradskom knjižnicom Beli Manastir smo u pregovorima za otvaranjem područnog odjela u Dardi u bivšem Domu omladine do proljeća, dodao je Čvarković.(Radio Baranja)