Poster plan-intervencijskog-plana

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Darda, održanoj 22. veljače 2017. godine, usvojen je Intervencijski plan za provedbu Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima u kojem Općina Darda sudjeluje zajedno s gradom Belim Manastirom. Navedenim dokumentom završena je višemjesečna administrativna priprema za provedbu najvećeg i najvrednijeg programa na području Općine Darda i Grada Belog Manastira. Podsjećamo da je projekt financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a da se isti provodi preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sredstva za provedbu ovog programa su osigurana i ukupno iznose nešto više od 200 miliona kuna, dok je Općini Darda dodijeljeno nešto više od 70 miliona kuna bespovratnih sredstava. Za napomenuti je da je Općina Darda jedina općina u Republici Hrvatskoj koja sudjeluje u ovom programu!

Ovim programom finacirati će se potpuna rekonstrukcija centra Darde ( rekonstrukciju smo opisali u jednom od prethodnih članaka, a možete ju pogledati ovdje), izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića u Dardi, izgradnja dvodomki i kulturnog centra u ulici N.Š. Zrinskog, dnevni boravak za umirovljenike i starije osobe, a nekoliko milijuna biti će na raspolaganju udrugama koje će svoje ideje prijavljivati na natječaj koji će biti raspisan već početkom ožujka ove godine. Isto tako, za naglasiti je da je ovo posljednji administrativni planski akt u ovom projektu i da već u travnju možemo očekivati prve natječaje za konkretne projekte obuhvaćene Intervencijskim planom.

Načelnik Općine Darda, Anto Vukoje, naglasio je da je ovo najveći projekat ikad proveden u Općini Darda i da će njegovi rezultati itekako unaprijediti komunalni i socijalni standard žitelja Darda. Isto tako, naglasio je da je ovaj projekt pravi dokaz da se i mala općina, kao što je Darda, može izboriti za veliki dio “kolača” ukoliko ima vodstvo i djelatnike koji su se spremni žrtvovati za dobrobit svoje općine. Nažalost, ima puno onih koji su s podsmijehom primili informaciju o najavi ovog projekta, a sad će i sami svjedočiti da se i tako veliki projekti mogu dovesti u Dardu, samo je za to potrebno puno raditi i pokucati na mnoga vrata, naglasio je Vukoje! Povrh toga, naglasio je da Općina Darda nakon uvrštenja u ovaj Program neće stati s izradom novih projekata i neće stati s apliciranjem istih na sve buduće tuzemne i natječaje Europskih fondova!

Cjelokupni Intervencijski plan možete preuzeti klikom na poveznicu ispod!

Podijeli vijest na društvenim mrežama!

Zazeli

Zazeli

Pilot projekt