KONTAKTIRAJ NAS PUTEM E-POŠTE

Naši djelatnici uvijek su vam na raspolaganju i odgovoriti će na svaki vaš upit u najkraćem mogućem roku!

Upiti se postavljaju putem obrasca s desne strane! Pri slanju poruke naznačiti na koga se odnosi! Odgovori se dostavljaju na adresu e-pošte koju ste naveli u obrascu!

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA

zgrada-opcine-dardaTemeljem članka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN, br. 25/13) uređeno je pravo na pristup informacijama fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija pripada svim korisnicima na jednaki način i pod jednakim uvjetima. Korisnici su jednaki u njegovu ostvarivanju.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija uređeno je i ostvaruje se u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (NN, br. 25/13). Zakonom se propisuju načela prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, ograničenja prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija. Pravo na pristup informacijam u Općini Darda opisano je u Obavijesti o pravu na pristup informacijama i Odluci o imanovanju službenika za informiranje.

Pravo na pristup informacijama moguće je ostvariti osobno usmenim putem, telefonom, telefaksom, e-poštom ili pismeno na propisanim obrascima koje možete preuzeti klikom na odgovarajuću poveznicu.

Naziv akta Poveznica za preuzimanje
Zahtjev za pristup informacijama  
Preuzmi zahtjev
Zahtjev za ponovnu uporabu informacija  
Preuzmi zahtjev
Zahtjev za dopunu/ispravak informacije  
Preuzmi zahtjev
Obavijest o informiranju  
Preuzmi obavijest
Odluka o imenovanju službenika za informiranje  
Preuzmi odluku
Godišnje izvješće o pravu na pristup informacijama za 2019. godinu  
Preuzmi izvješće
Plan savjetovanja s javnošću za 2020. godinu  
Preuzmi izvješće
Izvješće o provedenom savjetovanju – Strategija turizma  
Preuzmi izvješće