Poziv zainteresiranima za natječaj „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju- APPRRR je otvorila natječaj za provedbu Podmjere 6.3 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ provedba tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ kojim se omogućuje malim poljoprivrednim gospodarstvima koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a raspolažu s 2 (dva) do 8 (osam) hektara poljoprivrednih površina i imaju nezaposlenog nositelja ili člana obiteljskog gospodarstva te imaju godišnji promet od 15 do 150 tisuća kuna, da ostvare pravo u cijelosti (intenzitet potpore 100%) na bespovratna sredstva u iznosu do 15.000,00 euro. Natječaj je otvoren do 12.07.2015. godine.
Bespovratna sredstva mogu se koristiti kao investicijska sredstva (kupnja zemljišta, opremanje objekata, poljoprivredni strojevi i oprema,plastenici i drugo), a dijelom se mogu koristiti kao obrtna sredstva za plaćanje zakupa zemljišta ili kupnju repromaterijala, sjemena i sadnog materijala te kupnju domaćih životinja. LAG Baranja ima namjeru u suradnji sa općinom organizirati informativne radionice za male poljoprivrednike, potencijalne korisnike Podmjere 6.3. i pružati pomoć pri prijavi na natječaj.
Molimo sve zainteresirane za informativne radionice da se jave u Općinu Darda (ured v.d. pročelnice Ružice Radovanović) do 20.05.2015.god.
Tekst natječaja možete vidjeti ovdje.