1. Predmet javnog poziva je iskazivanje interesa starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, sa područja Općine Draž i Općine Darda, za korištenje usluge potpore i podrške u kućanstvu, kao krajnjih korisnika u sklopu projekta „Zaželi faza II u Općini Draž i Općini Darda“ UP.02.1.1.13.0486.
  2. Sadržaji usluge potpore i podrške u kućanstvu za krajnje korisnike biti će primjerice; pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.
  3. Izvršitelji usluge potpore i podrške u kućanstvu biti će 20 zaposlenica, 10 sa područja općine Draž i 10 sa područja općine Darda na razdoblje od 12 mjeseci na poslovima koje će činiti sadržaj usluge potpore i podrške u kućanstvu navedenih pod točkom 2. Javnog poziva.
  4. Kroz projektne aktivnosti biti će osigurane higijenske potrepštine za održavanje kućanstva krajnjih korisnika, kao i plaće zaposlenih žena, stoga je usluge potpore i podrške u kućanstvu krajnjim korisnicima (starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju) potpuno besplatna.
  5. Starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju kao krajnji korisnici projekta svoj interes mogu izraziti popunjavanjem obrasca prijave sa privolom za davanje osobnih podataka, te:

–        osobe starije od 65 godina priložiti kopiju osobne iskaznice

–        osobe mlađe od 65 godina priložiti dokumentaciju kojom potvrđuju svoj nepovoljan položaj (npr. liječnička dokumentacija i sl.)

Potrebi obrasci dostupni su na mrežnim stranicama i prostorijama

– Općine Darda www.darda.hr  na adresi: Sv. I. Krstitelja 89, Darda

– Općine Draž www.draz.hr   na adresi: Braće Radića 58, Draž

 

Podijeli vijest na društvenim mrežama!

Zazeli

Zazeli

Pilot projekt